Hesherball

Et nytt og spennende bordspill fra Tyskland. Det har vunnet flere priser - blant annet for sitt design. Her kan man bruke et bord man allerede har stående (maks 180x120 cm). Spillet består av 4 hjørner, 4 belter og 2 baller. I løpet av noen minutter er man klar for en runde med fart og engasjement. 

Hjørnene festes til bordet med skruklemmer. Mellom hjørnene festes beltene stramt og man er klar for spill. Gummiballene har et trekk som beskytter bordet mot skade. 

Når alt er satt opp er man klar for mange timer med aktivitet, engasjement og lek! 

Hesherball
Hesherball

Kort om reglene

'Det spilles med to baller - den røde Hesherballen og den svarte spillballen. Målet er å få motspilleren til å miste sine liv før man mister sine egne. Den røde ballen skal holdes i bevegelse hele tiden ved å treffe den med den svarte spillballen. Man må alltid spille den svarte spillballen fra kortsiden og den røde på være på andre siden av midtlnja. For å få dette til må man ofte springe rundt bordet for å kunne spille ballen - dette gjør det til et aktivt spill. 

Man må være minst 2 spillere, men kan også være flere. Rekkefølgen på spillerne avgjøres på forhånd. Alle spillere starter med 5 liv og det er om å gjøre å være den som står igjen med flest liv. Man mister 1 liv dersom: 

  1. Hesherballen blir liggende stille, men andre ord du rekker ikke å treffe den
  2. Spilleren som kommer etter deg får den røde Hesheballen inn i hjørnet
  3. Du ikke holder rekkefølgen i spillet
  4. Du berøerer Hesherballen mens den er i bevegelse
  5. Du treffer Hesheballen mens den er på samme side av bordet som du kaster fra. 
lagt til handlevogn